current affairs gets you latest news about sports , cinema,GK 2016. and helps you in gaining information and also entertain you.

Thursday, 12 November 2015

important gk questions 2016


important gk questions 2016

1: Approx __ % of Indian population is still Agriculturist.
Ans: 58%

2. Contribution of agriculture to Gross National Product is approximately ?
Ans: 17.5%

3. How much population is living below poverty line in India ?
Ans: Approx 26%

4. The best indicator of economic development of any country is ?
Ans: Its per capita income

5. What is the mainstay of Indian economy ?
Ans: Agriculture

6. India is the largest milk producing country in the world .
Ans: True

7. Who was the father of Operation Flood ?
Ans: Dr. Verghese Kurien

8. The increase in oil seeds production was due to ?
Ans: Yellow revolution

9. The progress in increase of fish production was called.
Ans: Blue revolution

10. Which state is the biggest tea producer in the country ?
Ans: Assam

11. India holds the third position in production of Sugar cane.
Ans: False

12. National Agriculture Insurance Scheme was implemented on.
Ans: Oct. 1999

13. Which is not a Kharif Crop ?
Ans: Wheat

14. The data of estimation of India's National income is issued by ?
Ans: Central Statistical Organisation

15. The concept of Economic Planning in India is derived from ?
Ans: Russia

0 comments:

Post a Comment